5-HTP te ajuta sa slabesti?

| |

Rate this post

Navigând prin numeroasele produse de slăbire de pe piață, poate fi copleșitor să alegi ceva care să funcționeze cu adevărat. Poate ai încercat deja câteva și te-ai simțit dezamăgită de rezultatele obținute. În această mare de promisiuni false și produse ineficiente, este ușor să devii sceptică. Cu toate acestea, 5HTP este un supliment care pare să facă diferența, susținut de dovezi științifice solide.

Ai auzit cu siguranță de 5HTP. Acest aminoacid are numeroase beneficii pentru sănătatea psihică și, recent, pare să fie de real ajutor pentru menținerea unei greutăți ideale.

Ce este 5HTP?

Este un compus natural extras din planta Griffonia simplicifolia, care acționează asupra sistemului nervos menținând la un nivel optim substanța chimică numită serotonina. Serotonina este o „substanță a fericirii” și este foarte importantă pentru menținerea stării de bine. Nivelurile de serotonină din creier afectează pofta de mâncare, starea de spirit și somnul.

Beneficiile 5HTP-ului

Utilizatorii de 5HTP au raportat îmbunătățiri ale stării lor mentale și pierdere în greutate într-un mod sănătos. Acest supliment a fost clinic dovedit că reduce migrenele și nervozitatea. De asemenea, acesta are un rol valoros în tratarea bolii Parkinson. Îmbunătățește, de asemenea, calitatea somnului și ajută la ameliorarea simptomelor depresiei și anxietății, care sunt atât de comune în societatea noastră modernă.

Cel mai important beneficiu al 5HTP-ului este capacitatea sa de a reduce pofta de mâncare. Prin reducerea poftei de mâncare, vei consuma mai puține calorii și, ca rezultat, vei putea scăpa de kilogramele nedorite. Mai multe studii au arătat că femeile care au consumat 5HTP timp de câteva săptămâni au reușit să slăbească mai rapid decât înainte de utilizarea acestui supliment.

5-HTP te ajuta sa slabesti?


Studiile mici efectuate în ultimii ani au investigat dacă 5-HTP poate ajuta oamenii să slăbească. Într-unul dintre aceste studii, participanții care au luat 5-HTP au consumat mai puține calorii, chiar dacă nu încercau să țină dietă, în comparație cu cei care au luat placebo. Cercetătorii cred că 5-HTP îi determină pe oameni să se simtă mai sătui după masă, astfel încât să mănânce mai puțin.

Un alt studiu, care a comparat 5-HTP cu placebo într-un interval în care participanții au ținut dietă și într-un interval în care nu au ținut, a constatat că cei care au luat 5-HTP au pierdut aproximativ 2% din greutatea corporală în perioada în care nu au ținut dietă și încă 3% atunci când au ținut. Cei care au luat placebo nu au pierdut niciun kilogram. Cu toate acestea, dozele folosite în aceste studii au fost ridicate, iar multe persoane au experimentat efecte secundare precum greața. Dacă suferiți de obezitate severă, consultați-vă medicul înainte de a lua orice ajutor pentru pierderea în greutate. Amintiți-vă că va trebui să vă schimbați obiceiurile alimentare și de exerciții pentru a pierde mai mult decât câteva kilograme.

Aceste descoperiri oferă o perspectivă intrigantă asupra posibilității de a utiliza 5-HTP ca un instrument pentru pierderea în greutate. Efectul său de reducere a poftei de mâncare și de creștere a senzației de sațietate ar putea fi o componentă valoroasă a unui plan de pierdere în greutate. Cu toate acestea, este important să se acorde atenție dozelor și să se ia în considerare eventualele efecte secundare. Consultarea medicului înainte de a începe orice supliment este întotdeauna o mișcare inteligentă, mai ales în cazul obezității severe.

În concluzie, 5-HTP poate fi un instrument util în eforturile de pierdere în greutate, dar trebuie utilizat cu precauție și ca parte a unui plan general de sănătate și fitness, care include și modificări ale dietei și exercițiilor fizice.

Efecte secundare și contraindicații ale 5HTP-ului

Deși este un produs natural, 5HTP-ul poate cauza rar reacții adverse, mai ales dacă este consumat în doze optime. Printre cele mai comune reacții adverse se numără greața, durerile de stomac, amețelile, diareea sau tensiunea musculară.

Nu este recomandat să urmezi o cură cu 5HTP dacă ești gravidă sau alăptezi, deoarece nu cunoaștem efectele exacte asupra bebelușilor. De asemenea, dacă urmezi un tratament psihiatric, nu consuma acest supliment fără a consulta un medic specialist, deoarece poate interacționa cu antidepresivele prescrise.

Comandă

Dacă te-am convins că acest supliment ar putea fi benefic pentru tine, îți recomand să achiziționezi un produs de calitate. Este foarte important să folosești 5HTP de înaltă calitate, deoarece în multe farmacii poți găsi produse de calitate inferioară și vei risipi pur și simplu bani.

Concluzie

5HTP este unul dintre acele suplimente care chiar funcționează și este susținut de numeroase dovezi științifice. Este unul dintre puținele produse care acționează asupra întregului corp, atât fizic, cât și mental, astfel încât să poți fi echilibrată și să îți atingi greutatea dorită. Dacă ești în căutarea unui supliment care să te ajute să slăbești într-un mod sănătos și să îți îmbunătățească starea de spirit, 5HTP ar putea fi soluția potrivită pentru tine.

Previous

Extractul de lamaie ajuta la slabit?

Top 10 suplimente naturale pentru slabit sanatos

Next

Lasă un comentariu